REALITNÍ INVESTICE: VYPLATÍ SE VŮBEC?


Přidáno 16. 3. 2022 | Napsal Invester



Ať už máte zainvestováno do různých fondů, ETFek, (zlomkových) akcií, kryptoměn, zlata či startupů, nikdy není na škodu věnovat myšlenku dvě investici do nemovitostí. Ty jsou totiž dlouhodobě rozumnou příležitostí ke zhodnocení vkladů, protože po bydlení a pronájmu prostor bude poptávka asi vždycky. 

Má to ovšem svá pro i proti. Tedy v tradičním pojetí. U nás ale nemusíte kupovat hned celou nemovitost, takže na takovou investici není nutné mít hned miliony, investice na INVESTERu začínají již na 1 000 Kč.

 

Přímé investování do nemovitostí: Plusy a minusy

Nemovitosti jde koupit tzv. napřímo, tedy do svého vlastnictví, což si žádá větší kapitál, konkrétně několik milionů Kč. Pro běžného i movitějšího člověka se ovšem jedná trochu o risk, jelikož takto jednorázově vloží do jediné investice velkou část svých úspor, ne-li celé. Což se vzpírá moudré radě, která nabádá diverzifikovat

Mezi nevýhody je třeba započítat, že při pronájmu mohou nastat problémy s nájemníkem, někdy je třeba řešit i obsazenost dané nemovitosti, s nemovitostí spojené náklady jako fond oprav, daně z nemovitosti, poplatek katastru, náklady na hypotéku, pojištění nemovitosti. To všechno a ta zmíněná vysoká pořizovací cena

Mezi klady realitního investování obecně patří rostoucí hodnota nemovitosti v čase, výnosy z pronájmu (můžou pomoci s hypotékou, pokud si na nemovitost člověk půjčil), a navíc i to, že nemovitostní trh je jedním z nejstabilnějších (nekolísá jako kryptoměny či akcie). Kromě toho nemovitost nebývá ani složité prodat (odbyt stále je). Výnos se odhaduje kolem 5 % ročně (po započtení inflace, poplatků, úroků atd.).

Kromě zmíněného přístupu jde do nemovitostí investovat i tzv. nepřímo, tedy prostřednictvím fondu či dluhopisu. Nebo crowdfundingu (náš způsob). V takovém případě stačí k investici i nižší vstupní částka.

 

Nepřímé investování do nemovitostí v režii INVESTERu

Na naší platformě se většinou zaměřujeme na koupi pozemku, na kterém pak stavíme 1 či několik domů. To má pro naše do projektu zapojené investory hned několik výhod:

  • Administrativa jde za námi – neřešíte stavební povolení, materiál, výkresy, rozvody, kolaudaci, …
  • Úspory z rozsahu – materiál kupujeme ve větším objemu, takže jsme takto schopni náklady snížit 
  • Nemusíte mít miliony ani hypotéku – investovat na INVESTERu můžete od zmíněných 1.000 Kč
  • Minimální riziko (rating A+) – naše stavební projekty bývají zajištěny pozemkem a rovněž domem
  • Slušné zhodnocení – dům postavíme, prodáme a zisk rozdělíme mezi všechny strany
  • Stabilní výnos – investorovi denně vklad úročíme a zhodnocení mu načítáme do jeho INVESTER účtu

A navíc: Ve stavbě nemovitostí nejsme žádní nováčci, jednu jsme již úspěšně postavili, a to rodinný dům v Horoměřicích. K březnu 2022 jsme těsně před kolaudací a máme již na nemovitost zajištěného kupce.

 

 

Kromě něj aktuálně stavíme tři další domy v atraktivní lokalitě obce Skalice. K březnu 2022 má první dům již základovou desku a hrubou stavbu. Druhý a třetí se taktéž mohou pochlubit základovkou.

 

 

Investujte do lukrativních nemovitostí i vy přes INVESTER

Ve zmíněné Skalici chystáme celkem 3 domy – poslední právě teď sbírá poslední procenta, než se projekt zdárně uzavře a my budeme moci s výstavbou začít. Investovat do něj můžete jednoduše – tak do toho!

Jen pozor: na čas se jedná o poslední možnost takové investice pod naší taktovkou. Radíme tedy neotálet.

TIP: Sháníte-li jiný typ investice k obohacení svého portfolia můžete nahlédnout do záložky našich Projektů. Mezi nimi najdete i investice do startupů, digitálních projektů, těžby kryptoměn, e-shopů nebo třeba do zavedených firem, které shání finance na expanzi. Nebo v hlavě naopak nosíte nějaký vlastní nápad?

 

Mortgage photo created by xb100 - www.freepik.com