Nejnověji zapojené těžební rigy Ethereum


Přidáno 12. 10. 2021 | Napsal Invester



Jak jste si mohli všimnout, projekty v oblasti kryptoměn jsou na naší platformě stále častěji. Proto jsme se rozhodli sepsat krátký článek o tom jak se našim krypto-projektům daří. Kvůli tomu, že zafinancovaných projektů je u nás více a mají zaměnitelné názvy, rozhodli jsme se je pro přehlednost rozlišovat zkratkou, kterou umístíme před název. 

BTC1 - Nákup těžebního stroje Bitmain Antminer

Projekt investice do stroje Bitmain Antminer S19 byl na naší platformě zafinancován v červnu 2021. Těžba byla zahájena 15.7.2021. Čistý výnos byl za cca měsíc a půl těžby, tedy od 15.7. do 31.8.2021 cca 5,8%, po odečtení cen energií. V následujícím týdnu bude vyplácen výnos za měsíc září do uživatelských účtů.

 

ETH1 - Nákup těžebního stroje Ethereum

Projekt investice do těžebních rigů byl na naší platformě zafinancován také v červnu 2021. Výnos byl cca 9 % zhodnocení za první dva měsíce, nicméně zatím nebyly započítány náklady za energie, které se odečtou z výnosů v dalším období. V následujícím týdnu bude vyplácen výnos za měsíc září do uživatelských účtů.

 

BTC2 - Nákup 3 těžebních strojů Bitmain Antminer

Pro realizaci tohoto projektu jsme založili společnost MINING ONE s.r.o., která se stará o hladký běh. V rámci tohoto projektu, který byl zafinancován a uzavřen v druhé polovině srpna jsme vyřešili veškeré smluvní náležitosti a zakoupili stroje, provedli veškeré nastavení a zapojili v hostingovém centru. Stroje jsou zapojené a těží od 1.října 2021. 

 

ETH2 - Nákup 3 těžebních rigů Ethereum

O běh tohoto projektu se také stará naše společnost MINING ONE s.r.o. Projekt byl zafinancován koncem září 2021 na naší platformě. V tomto projektu došlo k menší změně ohledně typů grafických karet, jelikož původně plánované nebyly u dodavatele skladem. O této skutečnosti jsme všechny investory informovali telefonicky. Ve čtvrtek 7.10. jsme slavnostně přebírali těžebních rigy s 48 kartami AMD RX5700 XT u našeho dodavatele. Stroje jsou k dnešnímu dni vydání tohoto článku (tedy 12.10.2021) zapojeny v partnerském hostingu a momentálně probíhá lázení. Těžba bude spuštěna v nejbližších dnech.