JAK SE TĚŽÍ KRYPTOMĚNY ANEB ZA OPONOU NAŠICH NEJ PROJEKTŮ


Přidáno 8. 9. 2021 | Napsal Invester




To, že jsou investoři po kryptu hladoví, není žádná novinka. Každého totiž láká možnost zhodnotit své peníze o desítky až stovky procent, což právě kryptoměny umožnují. Jejich trh neustále roste, a to i přes výkyvy, na které jsme si jistě již všichni zvykli. Aby ale člověk nemusel odhadovat ideální čas jejich nákupu, nabízí se ještě jedna cesta, jak k nim přijít… a tou je těžba.


 

Kromě Bitcoinu lze dnes například těžit také krypto jako je Monero, Litecoin či Ethereum. Právě dvě z těch nejznámějších, tedy Bitcoin a Ethereum, na konci letošního srpna velmi pozitivně reagovaly na slova předsedy Federálního rezervního systému USA a jejich cena opět poskočila vzhůru.

Ti z vás, kteří se v kryptu pohybují, jistě znají pojem HODL. Tzv. hodling je jednou z častých strategií: levně nakoupit, počkat si, než se investice zhodnotí, a poté stále držet nebo prodat až po velmi dlouhé době. Víra v to, že jednou prodáte digitální zlato mnohonásobně dráž, je však klasickou spekulací na cenu. Což je ve většině případů u takto dynamických investic až nervy drásající strategie, která se ne vždy vyplatí.

Do jisté míry je samozřejmě i těžba krypta spekulací. Zde krom vývoje ceny do hry vstupují i aspekty jako je cena elektřiny, nákup strojů, jejich servis atd. Těžba se i proto profesionalizovala, takže efektivně dolovat digitální měny v domácích podmínkách již nedává smysl. Kdo to myslí se ziskem z těžby vážně, měl by si na nákup potřebných strojů připravit desítky tisíc korun i víc. Nebo ne?

S námi můžete dobývat digitální zlato levněji

U našich průběžně realizovaných projektů na krypto nepotřebujete žádné horentní sumy, můžete do nich totiž investovat od pouhých 1 000 Kč. Navíc na to nemusíte mít ani hlubších znalosti krypta, dělat si starosti s údržbou těžebních strojů či s pořizováním vlastních kryptopeněženek apod. V rámci našich dosavadních kryptoprojektů těžíme 2 nejznámější měny.

Ethereum na tzv. mining rigách (speciální výkonné počítače) – v době psaní článku vlastníme již tři. Každý z nich je osazen 12 grafickými kartami AMD RX 580 Nitro 8GB s celkovým výkonem 1 rigu cca 360 MH/s. Celkem 36 těchto karet poskytuje výkon 1 080 MH/s. Stroje máme hostovány v České republice.

Bitcoin je trochu specifičtější a k jeho těžbě se používají specializované minery, tzv. Asic minery (opět speciální těžební zařízení). Aktuálně vlastníme 1 tento miner s názvem Bitmain Antminer S19 o výkonu 110 TH/s v Kanadě, kde je levnější elektřina (v ČR by to nebylo rentabilní). A další 3 brzy přibydou.

 

Děkujeme našim úžasným investorům!

Minulý měsíc jsme zaznamenali doslova dech vyrážející a pro naši platformu historický úspěch, kdy jsme na 3 výše zmíněné Bitmain Antminery S19 vybrali 1,4 milionu Kč za pouhých 24 hodin. Celý projekt byl unikátní i díky garantovanému minimální výnosu 12 % p.a.. Zájem byl daleko větší, než jsme byli schopni pokrýt – ještě během následujících dnů jsme vyřizovali desítky poptávek našich investorů, kteří se do projektu nestihli zapojit. Ty jsme pak bohužel museli odmítat.

Vidíme, že po tomto typu investic je obrovský hlad, což nás samozřejmě těší – do budoucna proto v této oblasti plánujeme další příležitosti. Pokud vše vyjde, bude to velké! I za tímto účelem jsme založili firmu MINING ONE s.r.o., která spadá pod INVESTER a bude dále rozvíjet naše kryptoaktivity.

 

Při kryptotěžbě se opatrnost vyplácí

Jelikož si uvědomujeme velké množství podvodů v oblasti krypta, je náš přístup k těžbě převážně konzervativní. Proto i každou příležitost posuzujeme s maximální péčí. Ale ani to neznamená, že investice do těchto projektů jsou bez rizika. Nicméně je vždy vyváženo zajímavým výnosem.

I proto děláme jednotlivé investice po etapách a postupujeme k dalším až po vyzkoušení spolupráce s konkrétním dodavatelem. Celý proces to logicky prodlužuje, ale raději jdeme opatrnější cestou. Ač bychom si mohli říct, že je po nich poptávka, tak že načerpáme kapitál v desítkách milionů…

Že vás kryptotěžba zaujala? Tak si nenechte utéct příležitost

Aktuálně žádný kryptoprojekt v nabídce nemáme – aby vám ale další taková investice neutekla, registrujte se k odběru našeho newsletteru, kterým investorům dáváme vědět, co chystáme. Nebo více sledujete sociální sítě? Pak není nic snazšího, než nám dát „lajk“ na Facebooku.

 

Disclaimer: Tento článek má pouze informativní charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu.